• Skydd om du inte kan jobba
  • Kan betala månadskostnaden för ditt lån
  • För dig som är kund hos Ikano Bank 

Köp Låneskyddsförsäkring

Ikano Låneskydd

Oroar du dig för hur du ska betala tillbaka dina lån om du blir sjuk eller arbetslös? Ikano Låneskydd tar hand om månadskostnaden åt dig, så att du slipper tänka på det.

Betalar månadskostnaden

Med Ikano Låneskydd kan du känna dig trygg om du blir av med jobbet eller sjukskriven. Har du ett lån hos Ikano Bank, kan försäkringen hjälpa dig med månadsbetalningarna. Dessutom löser vi hela lånet om du skulle avlida.

Se ditt pris

Ange din månadskostnad Hjälp

Close

Med din månadskostnad, menar vi din amortering + ränta.

Försäkringen kostar 7 – 8 % av månadskostnaden för ditt lån (amortering och ränta). Vi har använt 8 % i räkneexemplet. Du betalar låneskyddet och månadskostnaden samtidigt. Låneskyddet löper månadsvis tills du säger upp försäkringen, eller tills den slutar att gälla av annan anledning.

0
20000
Försäkringskostnad/månad - kr

Omfattning och undantag

Försäkringen kan hjälpa dig om du blir sjukskriven på heltid eller ofrivilligt arbetslös och betalar amortering och ränta på max 15 000 kronor i månaden, i upp till ett år. Vid dödsfall löser den hela skulden på max 400 000 kronor.

Tänk på att försäkringen inte gäller om du är sjukskriven mindre än heltid eller sagt upp dig från jobbet. Den gäller inte heller för sjukdomar du hade när du köpte försäkringen. Under första året finns också undantag för vissa diagnoser.

Läs mer om försäkringens omfattning och undantag i förköpsinformationen och de fullständiga villkoren

Bra att veta

När du tecknat försäkringen behöver det gå en viss tid innan du kan få ersättning. Denna kvalificeringstid är olika beroende på anledningen till att du begärt ersättning. Blir du arbetslös är det 180 dagar som gäller och kan du tillfälligt inte arbeta, är det 30 dagar. Om något inträffar är det sedan en karenstid på 30 dagar innan du får ersättningen. 

Du som har ett IKEA LÅNA, bank- eller billån hos Ikano Bank, kan köpa försäkringen. Men tänk på att du bland annat behöver jobba minst 60 timmar per månad. Läs mer om vad som gäller när du fyller i ansökan.

Köp Låneskyddsförsäkring

 

Vill du begära ersättning? Här finns allt du behöver för att göra en skadeanmälan.

Begär ersättning

Jag hjälper dig gärna om du har frågor eller andra funderingar.

  

08-506 597 02

Måndag - Fredag 8-17

Här finns förköpsinformation och villkor